Αλεξίπτωτο Πλαγιάς

 

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (γνωστό και ως παραπέντε από την Γαλλική του ονομασία Parapente) αποτελεί κατά κύριο λόγο ένα νέο άθλημα για τα δεδομένα της Κύπρου.

Είναι στην ουσία η πτήση με την χρήση ενός ειδικού αλεξίπτωτου και απογείωση από μια πλαγιά σε ύψος, με την εκμετάλλευση των ανοδικών ρευμάτων του άνεμου μπροστά από την πλαγιά.

To αλεξίπτωτο πλαγιάς μπορεί να μας προσφέρει απίστευτες εικόνες, εμπειρίες και ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και ευτυχίας. Πρόκειται για ένα σπορ που εξελίσσεται και μάλιστα με αρκετούς φανατικούς τους είδους. Είναι ένα απολύτως ασφαλές άθλημα από την φύση του, μιας και ποτέ δεν έχει συμβεί ατύχημα σε καινούριο ή καλά συντηρημένο εξοπλισμό που να οφείλεται στα υλικά.

Το να αποκτήσει κάποιος την  εμπειρία πτήσης  με αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι πολύ εύκολο και γρήγορο, αλλά διαρκεί επίσης μια ζωή αφού πάντα υπάρχει κάτι να μάθουμε και ένα επίπεδο παραπάνω να κατακτήσουμε.

Στο Αβδελλερό, προσφέρεται η περιοχή που βρίσκεται το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας αφού βρίσκεται σε αρκετά ψηλό υψόμετρο.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είναι σημαντική η εμπειρία και καλή γνώση του αντικειμένου, για αυτό το λόγο επιβάλλεται να παρακολουθήσετε κάποια μαθήματα από ειδικούς πριν τολμήσετε κάτι τέτοιο.