Κοινοτικά Πάρκα

Κατά τα τελευταία χρόνια, στο Αβδελλερό δημιουργήθηκαν δυο κοινοτικά πάρκα. Το ένα βρίσκεται στη μέση του χωριού, ακριβώς απέναντι από τα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου και το άλλο που είναι παιδικό, βρίσκεται ανάμεσα στον ενοριακό ναό της Παναγίας Αιματούσας και το κοιμητήριο.

 Το πάρκο -στην Πλατεία του χωριού- που φιλοξενεί τις διάφορες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου, είναι υπαίθριο, πραγματικά όμορφο, εντυπωσιακό και κατασκευασμένο βάσει ενός πρωτότυπου αρχιτεκτονικού σχεδίου. Αποτελείται από δυο ανισοϋψείς, επίπεδες και πλακοστρωμένες επιφάνειες. Κάπου στο βάθος του δαπέδου, κατασκευάστηκαν δυο μεγάλα ημικυκλικά σκαλοπάτια, που οδηγούν σε ψηλότερο αμφιθεατρικό χώρο, κοσμημένο με ξύλινη ασκέπαστη βεράντα. Ολόκληρο το δάπεδο, είναι καλυμμένο με μικρών διαστάσεων ορθογώνια τουβλάκια, κοκκινωπού και κιτρινωπού χρώματος. Εντύπωση, προκαλούν οι πολλοί και ψηλοί, μαύρου χρώματος, αλουμινένιοι ηλεκτρικοί λαμπτήρες, συμμετρικά τοποθετημένοι, σε διάφορα σημεία του πάρκου. Καλόγουστα φτιαγμένοι, είναι και αρκετοί πέτρινοι «κούκοι», κυλινδρικού σχήματος, τοποθετημένοι, σε ευθεία σειρά, στην πρόσοψη του «πάρκου». Δυο ανακαινισμένα δωμάτια που βρίσκονται στο χώρο του πάρκου, χρησιμοποιούνται σε αυτό το στάδιο ως αποθήκες, για τις ανάγκες του Κοινοτικού Συμβουλίου.

 Το παιδικό πάρκο δημιουργήθηκε για την ψυχαγωγία των παιδιών της κοινότητας. Στο χώρο του τοποθετήθηκαν διάφορα παιγνίδια για τις ανάγκες των παιδιών.